Avui hem fet pública l’ocupació d’un habitatge de la Generalitat al c/ Blasco de Garay, 14. Aquest és un dels 47 immobles procedents d’herències intestades que la Generalitat vol subhastar entre voltors el proper 5 de juliol.


Tot i signar un acord l’any 2016 on es comprometia a entregar els immobles provinents d’herències intestades a habitatges social, la Generalitat ha decidit subhastar-los al millor postor, ampliant l’oferta que alimenta els voltors. Ja n’hem vist algun voletejant sobre els immobles a subhastar, mentre se’ls fa la boca aigua.

Que la Generalitat es vengui aquests pisos ens sembla tota una declaració de guerra.

Ens sembla una declaració de guerra a totes aquelles persones que viuen cada dia l’angoixa de no tenir un habitatge on viure. Una burla a les 36 famílies que perden cada dia el seu habitatge a Catalunya, al les 10 desnonades que tenim només a Barcelona també cada dia i al prop de 1300 veïnes que han hagut de deixar el Poble Sec per no poder-se pagar un habitatge al barri.

Vivim en un context on l’augment dels preu del lloguer se situa al 10%, on en barris com el nostre les veïnes han de destinar una insuportable part del seu salari a pagar el lloguer, on hi ha més de 300 famílies esperant pis a la mesa d’emergència i on per a respondre a tot això només comptem amb un 1,3% d’habitatge públic. També hem hagut de veure com ens envien policies antidisturbis equipats amb metralletes a desnonar famílies amb fills, com van fer amb la Souad i les seves filles fa uns dies al nostre barri. I, davant tot això, quan la Generalitat disposa d’habitatges, se’ls ven.

No ho acceptarem. No és una demanda, és una afirmació. Aturarem la subhasta. No ens aturarem davant els voltors ni davant qui els alimenta. Exigim que s’aturi la subhasta immediatament, i que aquests habitatges siguin de lloguer social.

Ahir eren les companyes de Resistim al Gòtic i avui som nosaltres qui passem a l’acció reapropiant-nos al barri d’un dels habitatges a subhastar. I demà serà algú altre. Ens organitzarem arreu per aturar aquest insult.

Som força revolucionària, passem a l’acció, creem comunitat!

#JugadaMestra #AturemLaSubhasta