Has perdut ingressos arran la situació de confinament? Abans d’endeutar-te o deixar de cobrir necessitats bàsiques, deixa de pagar el lloguer.
Els col·lectius d’habitatge de tot l’estat hem preparat una resposta conjunta i coordinada. D’aquesta situació en sortirem com sabem que és possible: unides, organitzades i actuant pels nostres drets i per una vida digna.
La situació actual no pot ser més alarmant, i no només a nivells sanitaris, sinó també econòmics i socials.
Les mesures adoptades per l’executiu amb relació a l’estat d’alarma que es va decretar per la Covid-19 són marcadament anti-obreres (flexibilització dels ERTO) i que es limiten a la superfície (moratòria limitada de les hipoteques) ignorant el bàsic: milers de famílies que viuen a el dia, que sobreviuen amb treballs sense nòmina, que han estat acomiadades fraudulentament i en les cases no entra cap ingrés a causa del confinament, s’exposen a la impossibilitat de fer front al pagament del lloguer.

Els sectors més empobrits de la població, com llogateres, migrants, persones sense llar, treballadores domèstiques, precàries, han estat completament relegats i ignorats, com sempre.
Més de 200 col·lectius s’han unit en aquesta vaga de lloguers per exigir al Govern mesures que cobreixin els drets més bàsics durant el confinament. Les demandes són clares:

– Suspensió dels pagaments del lloguer i hipotecaris a l’habitatge habitual.

– Suspensió del pagament dels subministraments bàsics d’aigua, llum i gas.

– Posar els habitatges buits a disposició de les persones que no disposen d’un.

Pots llegir-les amb més detall AQUÍ.

Per aquests motius, CONVOQUEM A TOTES LES LLOGATERES A SECUNDAR LA VAGA DE LLOGUERS A PARTIR D’AQUEST 1 D’ABRIL DE 2020, que molts col·lectius, plataformes i sindicats han convocat, també a nivell internacional (des dels EUA, Canadà, Regne Unit, Suècia, Xile… i els que s’aniran sumant).

Quins són els següents passos?

De moment, els primers passos que has de seguir per sumar-te a la campanya i comptar amb tot el nostre suport són fàcils:

– Apunta’t al formulari que trobaràs a l’apartat “Suma’t” del web: https://suspensionalquileres.org/formulario/.
És molt important que el completis per poder sumar en la xarxa estatal en la què participa el Sindicat de Barri del Poble Sec i perquè rebis informació dels propers passos.

– Participa activament del Sindicat de Barri del Poble Sec.
Contacta’ns al mail: poblesec@sindicatdebarri.org
Si vius en un altre barri, pots consultar el col·lectiu d’habitatge que et quedi més a prop clicant AQUÍ.

– Si no hi ha cap Comitè de Vaga de Lloguers a prop de casa teva, parla amb les veïnes i prediqueu amb l’exemple: organitzeu-vos.
Hem elaborat una guia breu que et podrà ajudar també a resoldre qualsevol dubte, la podeu consultar AQUÍ.

– Descarrega’t l’aplicació de missatgeria Telegram: https://telegram.org i uneix-te al canal del Sindicat de Barri del Poble Sec: https://t.me/SindicatPobleSec, anirem actualitzant informació rellevant de manera més constant, sense gens de SPAM!

– Finalment, si pots donar suport comunicatiu a la vaga, t’agrairíem que et facis un vídeo-selfie explicant la teva situació i difonguis per les teves xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp, Telegram…), amb el següent hashtag #HuelgaAlquileres.
Escampa la veu entre totes les teves conegudes: que totes les llogateres coneguin aquesta lluita!

Si teniu dubtes o preguntes, cliqueu AQUÍ per consultar les “preguntes freqüents”, trobareu informació útil sobre la Vaga de Lloguers.

Recorda que no estàs sola. Quan et sumes a la vaga, a més d’incorporar el teu cas individual a una demanda col·lectiva, entres en contacte amb una xarxa estatal d’afectades que compta amb advocades i persones que porten, així com amb una caixa de resistència per a les despeses que es puguin generar, cliqueu AQUÍ per més informació.

 

Ens sobren els motius per proclamar a partir d’aquest 1-A:

VAGA DE LLOGUERS GENERAL I INDEFINIDA!
SI NO COBREM, NO PAGUEM.