Poble Sec

El Poble Sec és un barri dens (si exceptuem Montjuïc) amb una població actual d’unes 40.000 persones.

La situació de l’habitatge s’ha convertit en un malson per les que vivim al Poble Sec. Durant els últims dos anys els preus del lloguer han pujat en més del 30%, fent que la majoria dels veïns i veïnes li haguem de dedicar la major part dels nostres ingressos. Quan s’acaben els nous contractes de tres anys els propietaris i les agències immobiliàries et poden demanar el preu que vulguin. Qui no ho pot pagar va directament al carrer. I si necessites buscar un altre pis de lloguer, hauràs de pagar uns quants milers d’euros de dipòsit al propietari i d’honoraris a l’agència immobiliària de torn.

Aquesta situació no ha caigut del cel sinó que té noms i cognoms:

Fons d’inversions internacionals que han descobert els grans beneficis que ofereix el mercat immobiliari en una ciutat turística com Barcelona. Una legislació en matèria de lloguer que dóna totes les facilitats a la propietat. Uns propietaris locals que ja ho sabien i aprofiten la conjuntura. Unes agències immobiliàries que inflen els preus per augmentar les seves comissions. Una indústria turística que margina i expulsa els veïns i veïnes dels barris cèntrics de la ciutat.

Davant aquesta situació d’emergència, diferents entitats, espais i persones de barri hem decidit organitzar-nos, i fer front de forma col·lectiva a el procés d’expulsió que moltes patim soles, i en silenci.