Des del Sindicat de Barri del Poble Sec defensarem sempre un barri acollidor i inclusiu, sense distincions entre les veïnes segons el seu origen o el temps que fa que viuen al barri, un barri on totes les noves veïnes hi siguin benvingudes.


Alhora, estarem contundentment en contra d’un barri convertit en atracció turística. No volem formar part d’un projecte de ciutat-aparador que, per tal d’atraure els interessos del turisme, expulsi les veïnes del barri i el buidi de contingut vital, deixant només un bonic envoltori pel gaudi del turisme.

Ens trobem un barri amb una pressió turística extrema i desbocada. Hi estem totalment en contra i la volem combatre. Tourists not welcome!


Tens un pis turístic al costat de casa?

Com pots fer-li front?

  • Comproba si és legal. Per fer-ho, pots consultar la llista d’apartaments turístics que hi ha en aquestes webs:

http://meet.barcelona.cat/habitatgesturistics/

www.sindicatdebarri.org

  • Avisa’ns, al Sindicat de Barri, i l’afegirem a una llista d’apartaments turístics il·legals.

Per què no ens agraden els apartaments turístics?

Els apartaments d’ús turístic a Barcelona son espais d’habitatge que enlloc d’allotjar a persones o famílies que viuen a la ciutat, s’utilitzen per especular i guanyar diners amb el sector turístic. Això fa que la oferta de pisos per viure-hi baixi i, per tant, els preus pugin. Així funciona la llei de l’oferta i la demanda. Però la cosa no acaba aquí: per un propietari és molt més rendible llogar un pis a turistes que a persones de la ciutat, ja que generalment els turistes estan disposats a gastar més diners per un allotjament (puntual, en el seu cas).

Per tant, mentre una barcelonina pot pagar 500€ al mes per un pis, un turista pot pagar entre 50 i 100 euros per nit, que significa entre 1.500 i 3.000€ al més!

Airb&b, especular o sobreviure?

Airb&b ofereix una nova manera d’especular amb l’habitatge i el turisme a la ciutat.

Mentre algunes persones lloguen circumstancialment alguna de les habitacions que tenen al seu habitatge amb l’objectiu d’arribar a finals de mes, n’hi ha d’altres que directament relloguen el pis per treure’n profit. En son la majoria. Des del Sindicat de Barri entenem que les circumstàncies no son les mateixes.

Viure rodejat de “guiris”

En una població de un 1.600.000 habitants, a la ciutat de Barcelona hi arriben més d’11 milions de turistes anuals. Això fa que fa que la convivència sigui incòmoda, que el preu de l’habitatge pugi i que els carrers s’omplin de persones a les que probablement no tornis a veure mai més. Quan els turistes estan al teu edifici, la situació pot empitjorar força. No només pels sorolls, els horaris i la convivència, també per la pèrdua de les veïnes de tota la vida, amb qui és mes senzill establir vincles i crear comunitat.