Som el Sindicat de Barri del Poble Sec


Qui som?


Vivim en un moment en el que cal tornar a organitzar-se per defensar-nos de l’explotació i la reconfiguració capitalista dels nostres entorns. Els habitatges, els barris i fins i tot els territoris s’han transformat en espais al servei del consum i de la propietat de grans empreses privades. En aquest procés, la nostra vida és cada vegada més individualitzada, fins al punt que desconeixem a les persones i les necessitats de qui viu al nostre voltant.

Així, estem creant les condicions per a una nova organització en els nostres barris que posi en el centre a les persones i a la potència d’una vida en comú. Hem recuperat, per fer-ho, la funció d’un sindicat en el seu origen, actualitzant-la al context on vivim, apostant per la idea del Sindicat de Barri:

– Un espai de suport mutu que podrà resoldre les necessitats bàsiques, construint alternatives gràcies a la cooperació i al compromís de les persones.

– Un lloc on ajuntar les lluites de totes les generacions per empoderar-nos a través de la col·lectivització dels nostres problemes: habitatge, subministraments, cures, feina…

-Un dispositiu que no adquireix representar les lluites, sinó expressar-les en les seves diferents formes per millorar les condicions de vida de totes les persones que participen en això, creant nous llaços i noves amistats.

Un sindicat tradicional servia, i serveix en teoria, per incidir a través de la visibilitat i la presència de l’organització en les condicions d’aquelles persones invisibilitzades i sotmeses al seu lloc de treball, i sobretot a les fàbriques. Ara, quan el treball és cada vegada més escàs i l’extracció de la riquesa s’estén fora de les fàbriques, és més que necessari visibilitzar el que està invisibilitzat en la solitud dels nostres carrers i llars.


Com funcionem?


El Sindicat es reuneix tots els dilluns en Assemblea per donar un assessorament col·lectiu a totes les persones afectades. Aquest és l’espai on exposem la nostra situació i conjuntament pensem l’estratègia per resoldre-la.
A més a més de les assemblees, treballem en comissions per aprofundir en les diverses tasques del Sindicat.