La situació de l’habitatge a Barcelona s’ha convertit en un malson per a moltes. Els barris on hem crescut es veuen sotmesos a una ofensiva per part de fons voltors internacionals, immobiliàries i propietaris avariciosos que pretenen guanyar molts diners a costa de destruir els nostres vincles, les nostres comunitats, en resum, les nostres vides.

Els culpables d’aquesta situació tenen noms i cognoms. A Poble Sec un dels responsables és la immobilària Norvet, propietat de l’israelià Alon Yunger. Aquests especuladors i gentrificadors responsables de l’expulsió de centenars de veïnes mitjançant desnonaments invisibles, mòbing immobiliari o contractant els matons de l’empresa Desokupa, pretenen ara, desnonar el nostre company Feliciano, com també a les companyes de la PAH Barcelona del Bloc Aragó 477.

Norvet va comprar la finca del carrer Murillo 12, on Feliciano viu amb els seus fills des de fa més de 15 anys, amb l’objectiu de fer-hi apartaments de luxe. Des de llavors desenes de puntals travessen l’escala de l’edifici, un núvol de pols envaeix diàriament l’espai i el soroll persistent de les obres ha fet que les 20 famílies que vivien al bloc s’hagin vist obligades a abandonar les seves cases. Pràcticament només queda en Feliciano i els seus fills.

La lluita del nostre company per mantenir casa seva no ha estat fàcil. Durant aquest temps ha patit tot tipus d’assetjaments i una denúncia que amenaça d’expulsar-lo. En l’últim any hem aturat, gràcies a la força col·lectiva, tots els intents de desnonament del Feliciano. Els hi vam parar unes obres de construcció d’un altre bloc de pisos de luxe al barri, els hi hem okupat les oficines centrals i hem visitat la botiga. Gràcies a la pressió del conflicte l’Ajuntament els hi ha suspès dues obres per incomplir la llicència. Tot i això, Norvet no sembla voler cedir davant la pressió veïnal, i ara, ens ha imposat un desnonament amb data oberta del 15 al 30 de Març.

Des del Sindicat de barri no pensem abandonar, però som conscients que no podem assumir aquest nou repte soles. Per això, fem una crida a tots els col·lectius i entitats, tant del barri, com de la ciutat, a lluitar juntes per evitar que el Feliciano i els seus fills siguin expulsats del Poble Sec.

Exigim la suspensió immediata de l’ordre de desnonament per part de Norvet i la concessió d’un lloguer social dins del barri!

Demostrem-los la nostra força. Defensar el Feliciano és defensar Barcelona dels especuladors!

Barcelona, 14 de Març de 2018